Търсят се контакти с наследници на стари русенски фамилии
Търсят се контакти с наследници на стари русенски фамилии

Сайтът Русчук.БГ възнамерява да създаде нова рубрика, с работно име “Корени”.

Кои сме ние, къде са нашите корени ?

На русенци е известно богатото минало на Русе, неговия стопански възход, започнал още преди Освобождението и продължил в течение на десетилетия. През 1878 г., градът е най-големият по население в новоосвободеното княжество и един от най-важните  търговско- банкерски центрове на страната. До края на Първата световна война, той остава крупен търговски и финансов център, като едновременно  се индустриализира интензивно, Градът нараства и се благоустроява. Архитектурата, изкуството, културата му са изградени под въздействие на  европейските влияния.

Но, как е станало това? Кои са хората, на които градът дължи славното си минало? Помнят ли се нашите предшественици,  допринесли за бурното развитие на града в миналото?

Екипът на Русчук.БГ търси контакти с наследници на русенски фамилии  от миналото. Има много русчуклии, които пазят спомени от техните бащи и майки, дядовци и баби. Те имат запазени снимки, документи, ордени, медали, предмети от бита и други подобни. Тези които искат, могат да предоставят такива материали, които ще ни помогнат да изградим една по- пълна и всеобхватна картина на миналото на нашия град, която да покажем на многобройните ни почитатели. Разбира се, това ще става при спазване на условията за конфиденциалност, уважавайки личното пространство на нашите сътрудници. Никаква лична информация няма да бъде разпространена без тяхното съгласие.

Предоставените материали ще се сканират, преснимат и връщат надлежно на собствениците, като ако желаят може да им предоставим дигитализираната информация за лесно и удобно преглеждане и съхранение.

 

Снимки
Още по темата